Εκδηλώσεις 2018
ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Mε μεγάλη επιτυχία το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας διοργάνωσε την ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ για το έτος 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018. Περισσότερες από ογδόντα (80) γυναίκες τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση.

Εκ μέρους της Επιτροπής Γυναικών τις εκλεκτές παρευρισκόμενες καλωσόρισε η κ. Κατίνα Μπέλα. Στη συνέχεια, εκ μέρους του Δ/Σ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Μητριτώνης Γιάννης, στη σύντομη ομιλία του, απηύθυνε θερμές ευχές για ευτυχισμένη και ειρηνική χρονιά, συγχάρηκε και ευχαρίστησε τις γυναίκες για τις πετυχημένες δράσεις τους και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην κ. Ελβίρα Φουρκιώτη (ένα από τα παλαιότερα και πιο δραστήρια μέλη του Συλλόγου) που τόσο σκληρά χτυπήθηκε τελευταία από τη μοίρα. Εν συνεχεία, η κ. Κατίνα Μπέλα προχώρησε στην κοπή της βλάχικης παραδοσιακής πίτας. Τυχερή ήταν η ίδια η κ. Μπέλα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή. 
Παλαιά και νέα μέλη του Συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς βλάχικους χορούς, τραγούδησαν βλάχικα τραγούδια και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 3 Φεβρουαρίου 2018, που θα γίνει ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου των Βλάχων.

Να επισημανθεί ότι όλα τα χρόνια, το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας πραγματοποιεί αξιόλογες δράσεις που με τη σωστή διαχείριση των εσόδων συμβάλλει στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού του Συλλόγου.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας συμμετείχε στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με το χορευτικό του τμήμα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στις 20/1/2018 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην Θεσσαλονίκη.


Εκδηλώσεις ανά Έτος