Εκδηλώσεις 2009
Σκέψεις σε μια παράσταση...

Ευχάριστα αιφνιδίασε για μια ακόμη φορά το Δ/Σ του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας με την πρωτοβουλία του να καλέσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάχων Βουκουρεστίου, ο οποίος παρουσίασε, στη βλάχικη γλώσσα, την πολύ αξιόλογη παράσταση «Σέχτα Γυναικών». Το έργο ζωντανεύει στη σκηνή την κλασική κωμωδία Νεφέλες του Αριστοφάνη, της οποίας είναι διασκευή.

Ο Toma Enache, που σκηνοθέτησε το έργο, με απόλυτο σεβασμό στο θεατή και στους κανόνες του σύγχρονου θεάτρου, παρουσίασε, με πολύ μεράκι και καρδιά, μια παράσταση καλοδουλεμένη. Κατάφερε με πολύ λίγα μέσα και αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία να συνδυάσει στην κίνηση κλασικό και παραδοσιακό χορό, και στη μουσική παραδοσιακά μοτίβα με επιλογές μοντέρνας μουσικής. Γενικά, πατώντας στο χτες πέτυχε να μεταφέρει στη σκηνή πολλαπλά και πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες. Η επιλογική φράση του Σωκράτη: Cantu iasti tra paratz, tuts au una religii = όταν πρόκειται για χρήματα, όλοι πιστεύουν στην ίδια θρησκεία, έδεσε το έργο με τη σημερινή υλιστική πραγματικότητα που θεοποιεί απόλυτα τον πλούτο.

Η παράσταση ήταν πολύ συγκινητική για όλους όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Σε όσους γνωρίζουν τη βλάχικη γλώσσα δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουν μια κλασική θεατρική παράσταση στη μητρική τους γλώσσα. Όμως το έργο άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές και αυτών που δε γνωρίζουν τη βλάχικη γλώσσα, γιατί η γλώσσα της τέχνης είναι πανανθρώπινη. 

Παράλληλα, η παράσταση εξέπεμψε ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα: μια γλώσσα που χάνεται, η βλάχικη, απογειώθηκε και έδειξε ότι είναι σε θέση να αποδώσει ακόμη και κλασικά αριστουργήματα. Νέα παιδιά, Βλάχοι της διασποράς, αντιστέκονται και τη μιλούν σε πείσμα των καιρών. Η γλώσσα, παρά την παραμέλησή της, έχει και σήμερα αποδέκτες, όπως έδειξε το πλήθος των θεατών οι οποίοι κατέκλυσαν το Χώρο Τεχνών και απόλαυσαν την παράσταση. 

Η βλάχικη γλώσσα είναι ζωντανή και ακόμη δημιουργεί σε πείσμα αυτών που προσπαθούν να της βάλουν ταφόπλακα, γιατί πιστεύουν ότι η γλώσσα αυτή μπορεί να "ντύσει" μόνο φολκλορικές εκδηλώσεις μιας άλλης εποχής, χωρίς καμιά αναφορά στο παρόν. Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας με την πρωτοβουλία του έδειξε ότι αφουγκράζεται τα μηνύματα τον καιρών: σεβασμός και αντίσταση σε καθετί που χάνεται. Η διάσωση της βλάχικης γλώσσας δεν είναι ουτοπία, δεν είναι "νεφέλη".


Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας σε εκδηλώσεις στην Κωστάντσα

Επέστρεψε την Τρίτη τα χαράματα (1/1/’09) από την Κωστάντσα της Ρουμανίας η αποστολή του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, η οποία συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο: Ημέρες Βλάχικης Κουλτούρας (Dzalili a Culturaleji Armaneasca), που οργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων Ρουμανίας (Fara Armaneasca) και το Συμβούλιο των Νέων αυτού του Συλλόγου (Consiliulu alu tinirloru). Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν τρεις ημέρες και περιελάμβαναν:

Παρασκευή (28/8/2009, 5μ.μ.): Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων με Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής, στο Μουσείο Τέχνης της Κωστάντσας, όπου εξέθεσαν έργα τους πολλοί επώνυμοι Βλάχοι καλλιτέχνες που ζουν στη Ρουμανία. Την έκθεση επιμελήθηκε ο γνωστός γλύπτης Μιχάλης Τουζιάρου, βλάχικης καταγωγής.
Την ίδια ημέρα , στο θέατρο Oleg Danovsci στη Μαμάια, η αποστολή του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας παρακολούθησε στη βλάχικη γλώσσα το κλασικό έργο του Κ. Γκολντόνι ‘‘Ο Ψεύτης’’, στο οποίο έπαιξαν επαγγελματίες και κυρίως ερασιτέχνες ηθοποιοί, όλοι βλάχικης καταγωγής και μέλη των συλλόγων τους.

Σάββατο (29/8/2009): Συμπόσιο, στο Hotel IBIS στην Κωστάντσα, από τις 9 το πρωί ως 2 το μεσημέρι, με θέμα: "Βλάχοι και ορθοδοξία". Στους εισηγητές του Συμποσίου ήταν από την Ελλάδα ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για το ερευνητικό του έργο Μετσοβίτης Γιώργος Πλατάρης, με θέμα: Ευεργεσίες Βλάχων προς την Εκκλησία. Όλες οι εισηγήσεις έγιναν στη βλάχικη γλώσσα και ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (5 ως 7 μ.μ.) στη Μαμάια έγινε ανοιχτή χορευτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και το χορευτικό του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, άφησε άφωνους τους θεατές για την πιστή και αυθεντική απόδοση των βλάχικων χορών και καταχειροκροτήθηκε.

Το βράδυ (7.30 μ.μ.) στο ίδιο κατάμεστο θέατρο, οι ίδιοι ηθοποιοί παρουσίασαν με πρωτοφανή επιτυχία τις Νεφέλες του Αριστοφάνη , και πάλι στη βλάχικη γλώσσα.
Κυριακή ( 30/8/’09): Στο αποκλειστικά βλάχικο χωριό Στεζιάρου ( παλιά Εσκίμπαμπα) έγινε αναβίωση του μεγάλου χορού των Βλάχων. Προηγήθηκε παράσταση του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας με χορούς, τραγούδια και αναπαραστάσεις από την παράδοση των Βλάχων, που προκάλεσαν βαθιά συγκίνηση και δάκρυα , καθώς οι Βλάχοι της Ρουμανίας έφεραν στο νου τους μνήμες από τις πατρογονικές εστίες τους στην Ελλάδα: Πορόγια, Λιβάδια Πάικου, Σέλι, Ξηρολίβαδο, Κουμαριά, Γράμμοστα και άλλες . Τις εκδηλώσεις της Κυριακής παρακολύθησαν πάνω από τρεις χιλιάδες, και τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ρουμανίας Trajan Basescu.

Βέβαια, κάθε βράδυ στο Ξενοδοχείο, στην παραλία της Μαμάια, όπου διέμενε η αποστολή του Συλλόγου, γινόταν τρικούβερτο γλέντι με την κομπανία του Συλλόγου και τη συμμετοχή όλων.

Οι ημέρες αυτές θα μείνουν αξέχαστες σε αυτούς που μετείχαν σε αυτή την αποστολή. Χάρηκαν, μίλησαν στη βλάχικη γλώσσα, τραγούδησαν, γλέντησαν. Παράλληλα, δεν έλειψε και η επιμορφωτική διάσταση . Στον πηγεμό, η αποστολή έμεινε ένα ολόκληρο πρωινό στο Βουκουρέστι, όπου και έγινε επαγγελματική ξενάγηση. Στο γυρισμό , η αποστολή έμεινε κάποιες ώρες στη Σόφια, και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και αυτήν την όμορφη πόλη των Βαλκανίων.

Και κάποιες απαραίτητες επισημάνσεις:

1. Οι Βλάχοι που ζουν σήμερα στη Ρουμανία, και είναι περίπου εκατό χιλιάδες, είναι βέβαια Ρουμάνοι πολίτες, αλλά δεν είναι ρουμάνικης καταγωγής. Είναι Βλάχοι που έφυγαν από τη Μακεδονία την ταραγμένη δεκαετία, οι πιο πολλοί, 1920-1930, περίοδο εθνικιστικών παροξυσμών.

2. Παρόλο που πέρασαν εβδομήντα περίπου χρόνια από την εγκατάστασή τους στη Δοβρουτσά, διατηρούν τη βλάχικη ταυτότητά τους, σαφώς διακριτή από τη ρουμανική, και δεν ξεχνούν τις πατρογονικές τους εστίες που είναι στην Ελλάδα και στη νότια Βαλκανική.

3. Η βλάχικη γλώσσα, μια αυτόνομη νεολατινική γλώσσα που δεν πρέπει να συγχέεται με τη ρουμανική γιατί είναι άλλη γλώσσα, είναι εκεί ζωντανή. Τη μιλούν με άνεση από τους μικρότερους ως τους μεγαλύτερους και την καλλιεργούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να αποδίδει τέλεια κλασικά θεατρικά έργα, όπως του Γκολντόνι και του Αριστοφάνη, που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

4. Οι παραδοσιακές φορεσιές και ο χορός τους όμως έχουν επηρεαστεί από τις ντόπιες φορεσιές και από τους γρήγορους ρουμανικούς και σλαβικούς ρυθμούς. Γι' αυτό και εκστασιάστηκαν από τις στολές και τα αυθεντικά βλάχικα τραγούδια που απέδωσε ανεπανάληπτα ο Γιώργος Μανέκας, καθώς και από την απόδοση των χορών από τους χορευτές του Συλλόγου μας. Χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και ποιητής στη Ρουμανία Γιώργος Βράνας, με καταγωγή από το Ξηρολίβαδο, είπε: "Οι Βλάχοι της Βέροιας με το χορό, τη φορεσιά και τα τραγούδια τους μας πήγαν στα βάθη της ιστορίας. Σαν να βλέπω εικόνες από φιλμ των Μανάκια. Αυτό δεν είναι φολκλόρ, είναι θέατρο, είναι τέχνη αρχοντική. Πρέπει εμείς εδώ στη Ρουμανία να τους μιμηθούμε. Γιατί αυτοί κρατούν τις ρίζες μας, που είναι στη Μακεδονία".


Βλάχοι ευεργέτες από τη Βέροια
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης , στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας , τιμήθηκαν οι Βλάχοι ευεργέτες από τη Βέροια. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργίου Τάκης καλωσόρισε τους παριστάμενους και έδωσε το λόγο στον κύριο ομιλητή της βραδιάς, τον Γκαλαΐτση Τάκη, επί σειρά ετών πρόεδρο του Συλλόγου Βλάχων, που με λόγο επιστημονικό και τεκμηριωμένο, αξιοποιώντας την τεχνολογία και συνδυάζοντας κείμενο και εικόνα, με σαφήνεια και παραστατικότητα παρουσίασε τους Βλάχους ευεργέτες από τη Βέροια.

Στην αρχή αναφέρθηκε στην οικογένεια Βικέλα, για την οποία είπε ότι το θέμα της καταγωγής είναι το έλασσον, το μείζον είναι η μεγάλη τους προσφορά στην Ελλάδα, κυρίως με τη συμβολή του Δημητρίου Βικέλα στην τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα (1896), στους οποίους συνέβαλαν τα μέγιστα άλλοι τρεις Βλάχοι: ο Γιάννης Κωλέττης, πρώτος κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός της Ελλάδας , Βλάχος από το Συράκο, που πρώτος (1839) είχε την ιδέα της αναβίωσης των Αγώνων, ο Ευάγγελος Ζάππας από το βλαχοχώρι Λάμποβο της Νότιας Αλβανίας που πρώτος έκανε επίσημη πρόταση για τους Αγώνες και ίδρυσε το Ζάππειο Μέγαρο, και ο μετσοβίτης Γεώργιος Αβέρωφ που αναπαλαίωσε το Καλλιμάρμαρο στάδιο και χρηματοδότησε τους Αγώνες. Τρεις πόλεις, Ερμούπολη, Ηράκλειο, Βέροια, τιμούν το Δημήτριο Βικέλα, αλλά ο ίδιος, όντας πολίτης του κόσμου, αναγνωρίζει τις πατρογονικές του παραδόσεις στη Βέροια και αισθάνεται Μακεδόνας, αν και γεννήθηκε στη Σύρο. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου, δωρεά του Δημητρίου Βικέλα, καθώς και στα πολλά νηπιαγωγεία στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και το παλιό ΠΙΚΠΑ της Βέροιας, δωρεά της οικογένειας Μελά, από την οποία καταγόταν ο Βικέλας από την πλευρά της μάνας του, από τη Βλαχοπογδόργιανη. Επίσης έκανε αναφορά στην πατρική οικία του Βικέλα, το Μπικελάδικο, στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Γάλλος πρόξενος Cuzinery, που από αδιαφορία των τοπικών αρχών αποχαρακτηρίστηκε και γκρεμίστηκε.

> συνέχεια άρθρου.


H γιορτή των Αγίων Πάντων στα Παλατίτσια
Με μεγάλη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε φέτος, την Κυριακή 14-6-2009, η γιορτή των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο μοναστήρι, πάνω από τα Παλατίτσια. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, στην αυλή του ιστορικού μοναστηριού, προς τιμή των επτά βλάχων γυναικών από το Σέλι, οι οποίες θυσιάστηκαν για την τιμή , την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, στην Επανάσταση του 1878, πέφτοντας από το βράχο στο Παλιόκαστρο στην περιοχή του Γαλακτού, κοντά στο μοναστήρι των Αγίων Πάντων. Στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παντελεήμων. Οι προσκυνητές, ανάμεσά τους και το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, καθώς και πολλοί Βλάχοι, παρακολούθησαν με μεγάλη κατάνυξη και συγκίνηση την τελετή. 

Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παντελεήμονα, που συμβάλλει στην ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος, καθώς και το πλήθος του κόσμου που με την παρουσία τους τίμησαν τη θυσία των επτά γυναικών. Παράλληλα διακηρύσσει ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, ώστε αυτό το συγκλονιστικό γεγονός να πάρει τη θέση που του αξίζει στη νεότερη ιστορία του τόπου μας.


Λήξη της χειμερινής περιόδου του μικρού τμήματος εκμάθησης της Βλάχικης γλώσσας
Με μεγάλο κέφι, τραγούδι και χορό, έγινε η λήξη της χειμερινής περιόδου του μικρού τμήματος εκμάθησης της Βλάχικης γλώσσας στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας.
Τα παιδιά απόλαυσαν μια ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα, με το δάσκαλο της βλάχικης γλώσσας Τάκη Γεωργίου και τη χοροδιδάσκαλο Βερονίκη Καπετάνιου και πολλές νόστιμες λιχουδιές, που ετοίμασαν οι ίδιοι στα σπίτια τους. Παραβρέθηκαν και πολλοί γονείς των παιδιών.

Στο τέλος τα παιδιά ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού για το Φθινόπωρο, για να συνεχίσουν τα μαθήματα, τους χορούς και τα τραγούδια, μία απασχόληση που αρέσει πολύ στους μικρούς μαθητές του Συλλόγου μας.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009 του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κυκλοφόρησε και φέτος το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009 του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.

> Πατήστε εδώ για να δείτε τις σελίδες του ημερολογίου.

Το Ημερολόγιο διατίθεται:

  1. Στα γραφεία του Συλλόγου, Βερόης και Εβραίων Μαρτύρων 1, τηλ. 2331064315

  2. Στο Ξυλουργείο του Γ. Μανέκα, Γεωργίου Γουδί 30, τηλ. 2331066559

  3. Στο Λογιστικό Γραφείο του Γκόγκου Γιάννη, Κεντρικής 11, τηλ. 2331065764

  4. Στην Πίτσα Latino, έναντι 5ου Δημοτιού Σχολείου, τηλ. 2331072780

  5. Στο κατάστημα: Βέρρος Μ. Διαφημιστικά Δώρα, Κονίτσης 43, τηλ. 2331066504

  6. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε το ημερολόγιο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: vlahoi@otenet.gr


Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τηρώντας την μακροχρόνια παράδοση έτσι και φέτος το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, έκοψε στις 12 Ιανουαρίου 2009 την βασιλόπιτα για το έτος 2009.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έγινε στις αίθουσες του Συλλόγου με εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του Συλλόγου και ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε μεγάλο γλέντι με τραγούδια και χορούς με την συνοδεία ζωντανής μουσικής και την συμμετοχή του ανεπανάληπτου Φώτη Καραβιώτη.


Ανοιχτή συγχαρητήρια επιστολή
Εντυπωσιασμένος άκουσε ο λαός της Βέροιας την τρίτη, σε μικρό χρονικό διάστημα, δωρεά των αδελφών Κούσιου. Προηγήθηκε δωρεά ενός νοσοκομειακού οχήματος, πλήρως εξοπλισμένου, αξίας εκατό (100 ) εκατομμυρίων δραχμών, προς το Νοσοκομείο της Βέροιας, ακολούθησε η δωρεά προς το Δήμο Βέροιας ενός διαμερίσματος και πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ, και πρόσφατα ανακοινώθηκε η δωρεά προς το Δήμο Βέροιας δυο εκατομμυρίων και πεντακοσίων χιλιάδων (2.500.000) ευρώ, με συγκεκριμένο σκοπό: την κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει τη Βέροια με τον Προμηθέα στο ύψος του Κτηνιατρείου.

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί και δημόσια τους αδελφούς Κούσιου, που συνεχίζουν την παράδοση των Βλάχων ευεργετών της πόλης, της Ελλάδας, και γενικότερα των Βαλκανίων και των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.

Ενδεικτικά, για την πόλη μας αναφέρονται το Σωσίδιο Γηροκομείο, που ήταν το πατρικό σπίτι της βλάχικης οικογένειας Σωσίδη (Σόσιου) με καταγωγή από τη Νέβεσκα, καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας, που ήταν ο Μύλος της μεγάλης βλάχικης οικογένειας Μάρκου από την Κουμαριά. Για τις ευεργεσίες των Βλάχων προς την Ελλάδα αρκεί να αναφερθεί η επιγραμματική ρήση: όλοι οι ευεργέτες της νεότερης Ελλάδας είναι Βλάχοι πλην Συγγρού. Αρκεί επίσης να αναλογιστούμε πόσο φτωχή θα ήταν η Αθήνα χωρίς το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Ακαδημία, το Καλλιμάρμαρο, το Αστεροσκοπείο, τη Σχολή Ευελπίδων και τόσες άλλες δωρεές των Βλάχων.

Για την Κεντρική Ευρώπη, δε θα γίνει λόγος για τις γνωστές δωρεές των Βλάχων που κοσμούν τη Βιέννη, το Βελιγράδι και την Βουδαπέστη. Θα γίνει αναφορά μόνο στη μεγάλη Βλάχικη οικογένεια Σίνα, με καταγωγή τη βλαχοπολιτεία Μοσχόπολη (σήμερα στη νότια Αλβανία), που πέρα από τις τεράστιες ευεργεσίες προς την Ελλάδα και τη Βιέννη, είναι οι πρώτοι που συνέδεσαν τη Βούδα με την Πέστη με γέφυρα που φέρει και σήμερα το όνομά τους: The Chain Bridge G. Sina.

Και ένας συμβολισμός: Οι γέφυρες, δωρεές των Βλάχων, διάσπαρτες στη νότια Βαλκανική, με τελευταία αυτή των αδελφών Κούσιου, δεν έχουν μόνο χρηστική αξία. Συμβολίζουν το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Βλάχοι στις νέες συνθήκες στα Βαλκάνια, υλοποιώντας το όραμα του Βλάχου εθνεγέρτη Ρήγα, ως γέφυρα λαών και πολιτισμών

Αξίζετε συγχαρητήρια και κάθε έπαινο, αδελφοί Κούσιου, γιατί κάνατε υπερήφανους όλους τους Βλάχους με τις δωρεές σας! Συνεχίσατε την παράδοση που κατέστησε το όνομα Βλάχος συνώνυμο του ευεργέτη. Το πνεύμα προσφοράς και ευεργεσίας δεν είναι βέβαια στο αίμα των Βλάχων, σίγουρα όμως είναι στην ψυχή τους. Η προσφορά σας μόνο ως περίσσευμα αγάπης για τον τόπο μπορεί να ερμηνευθεί. Οι μελλοντικές γενιές της πόλης θα σας μακαρίζουν, γιατί με τη γενναιόδωρη προσφορά σας υποκαταστήσατε τη χρόνια αβελτηρία της Πολιτείας, ώστε να κατασκευαστεί, σε μια τριετία, η τόσο απαραίτητη για τις υποδομές της Βέροιας γέφυρα.

 


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ 14/12/2008 ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΘΕΣΗ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ A': ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΑΠΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β': ΒΕΡΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΑΜΗΤΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΕΛΒΙΡΑ ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ
ΜΕΛΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΓΚΟΥ-ΤΑΜΟΓΙΑΝΝΗ 
ΜΕΛΟΣ: ΑΘΗΝΑ ΤΙΚΑ-ΣΙΑΜΙΚΟΥ


Εκδηλώσεις ανά Έτος